Ayura Herbal juice

A készítmény összeállítása a hagyományos indiai gyógyítás, az ayurveda elméletén alapul. Ez a legősibb orvosi gyógyító rendszer, mely a kínai és a tibeti orvoslás alapja is. Az egészséges életről szóló teljes tudást, a hosszú egészséges élet titkát jelenti. A terápia célja a helytelen táplálkozás és életvitel, a negatív érzelmek, stressz és környezeti ártalmak miatt kialakult energetikai zavar és harmóniahiba helyreállítása a szervezetben, az egészség fenntartása, a szenvedés nélküli élet. A tradicionális, évezredes népgyógyászati tapasztalatokon alapuló összetevők együttes hatása biztosítja, hogy a készítmény megfeleljen ezeknek az elveknek.

Az Ayura Herbal ital 100%-ban természetes növényi összetevőkből áll, vegyi anyagokat és tartósítószert nem tartalmaz, barnacukor tartalmát a baktériumok hasznosítják. Komplex gyógynövény összetétele, baktériumai és az erjesztéses folyamat következtében felhalmozódott szerves anyagai révén egyedi, sokrétű hatással rendelkező készítmény. A népgyógyászati tapasztalatokkal kiválasztott és tudományos vizsgálatokkal igazolt hatóanyagok egymást támogató, szinergista hatásának köszönhetően különlegesen értékes, sokoldalúan hatékony, széles terápiás repertoárral alkalmazható készítmény áll rendelkezésünkre. Az elixírt önállóan, vagy orvosi kezelés kiegészítéseként is használhatjuk a betegségek megelőzése és gyógyítása céljából.
 

Milyen betegségek gyógyulásában segíthet az Ayura Juice?

A testben levő gyulladásokat 2 órán belül elkezdi csökkenteni, amíg meg nem szünteti. Sok betegség gyulladások miatt alakul ki.
Hatékonyan méregteleníti a májat, a tüdőt, a vesét és a vért is, eltávolítja a lerakódásokat és a méreganyagokat
Allergiákra is előnyös lehet, mert ha a toxikus lerakódások a méregtelenítéssel távoznak, akkor kevésbé lesznek allergiás panaszaink miattuk.
Testsúlycsökkenést okozhat, mivel segít kivezetni a bélsarat, segíti az emésztést. Felszabadítja és regenerálja a bélbolyhokat.
Segíti a vitaminok és ásványi anyagok, tápanyagok, nyomelemek felszívódását és kellő hasznosulását.
Segíti megtelepíteni a bélrendszerünkben fontos szerepet betöltő pre- és probiotikumokat, többféle törzset tartalmaz.
Meggátolja a fertőző kórokozók, gombák, baktériumok elszaporodását.
Magas és alacsony vérnyomás problémát rövid idő alatt normalizálhat.
Cukorbetegség esetén a mért értékeket beállítja, hatásosan csökkenti.
Koleszterin szintet kedvezően befolyásolja.
Szemre és látásproblémákra pozitív hatással van.
Csökkenti és meg is szüntetheti az ízületi gyulladásokat, ízületi fájdalmakat
Szív és érrendszeri betegségekre is előnyösen hat
Visszér, megpattant hajszálér, véraláfutás esetén összehúzó és elhalványító hatása van.
Bőrbetegségeknél, mint például pikkelysömör, övsömör, kiütés, viszketés, ekcéma, stb. ellen is gyorsan és látványosan segít

Összetevők:

1. Phyllanthus Emblicia  - indai egres- szanszkrit: amla,  vagy amalaki.

Ez egy nagyon kesernyés ízű, kisméretű cserjés növény. Az Ayurveda

gyógyászatban is használják. Nagy előnye a növénynek az, hogy a diszciplína által ismert hat ízből ötöt tartalmaz. Élénkítő, életerővel feltöltő hatása van, hozzájárul a hosszú élettartamhoz, a jó emésztéshez, lehet vele kezelni székrekedést, lázcsillapító, vértisztító, köhögéscsillapító, asztma-ellenes, szíverősítő hatása van. Javítja a látást, stimulálja a haj növekedését, és növeli az intellektust.

Laboratóriumi körülmények között antibakteriális és vírusölő hatást mutattak ki. Kivonata segít arthiritis és csontritkulás esetén. Jótékony hatása van bizonyos fajtájú rákos megbetegedések kezelésében. Kísérletek

bizonyították, hogy csökkenti a hasnyálmirigy-gyulladás súlyosságát, valamint hozzájárul a hasnyálmirigy regenerációjához betegség után. Alkalmas az epe- és húgykő tisztítására is.

A levelekből, kéregből és gyümölcsből készült kivonatok potenciális (lehetséges) hatékonyságot mutattak gyulladásos betegségek, rák és időskori vesebetegségek, valamint cukorbetegség ellen.

Embereken végzett kísérlet alapján csökkenti a vér koleszterin szintjét, valamint állatokon végzett kísérlet során csökkentette a vér glükóz és triglicerid szintjét, és normalizálta a máj enzimtermelését. A gyümölcsnek magas az aszkorbinsav-tartalma (C vitamin), antioxidáns-hatás erőssége részben ebből adódik.

Hatásai: gyulladás- baktérium és vírus ellenes, lázcsökkentő, köhögés csillapító, emésztés javító, életerőfokozó (élénkítő), szíverősítő, /arthritis és csontritkulás ellenes / hasnyálmirigy, epe, máj,  vesebetegség,  vértisztító , koleszterin normalizáló, stb.

2. Therminalia Chebula  - indiai cserző gubacs - szanszkrit jelentése: zöld mint a gyümölcs, a halhatatlanság nektárja. (Gyógyító Buddha ábrázolásokon kezében van)

A haritakiról szóló leírások úgy emlegetik ezt a gyógynövényt, mint a betegségek eltávolítóját. Hara a neve az Úr Sívának is, amely miatt a haritakit szent és kimagasló helyzetű gyógynövénynek tartják, holott a növény szó szerinti jelentése: zöld, mint a gyümölcs. A hagyomány úgy tartja, hogy a haritaki akkor keletkezett, amikor az égiek halhatatlanság nektárjának (amrita) egy cseppje a földre hullott. A haritakit tartják a leghatékonyabb gyógynövénynek az emésztőrendszer és a tüdő kezelésében.

Hatásai: kiegyensúlyozza a légzőrendszert és emésztőcsatornát, bélnyálkahártyát, székrekedés ellenes, stb.

3. Curcuma Longa - indiai sáfrány

Régóta világossá vált, hogy az indiai sáfrányban több rejlik, mint a festékanyag, 

amitől sárga színű a curry. A tudományos érdeklődés középpontjában ma a r ákkutatás eredményei állnak. A kurkuma  meggátolja a tumorban az új kapillárisok keletkezését és labor  kísérletekben igazolódott az egerek mesterségesen előidézett bőr-, gyomor- és vastagbél-tumoraira kifejtett hatása. Több kísérletben kimutatták, hogy kurkuma adás után a rákos sejtek apoptózisa -természetes programozott sejthalál- következett be.

Főbb hatásai: rák és daganat ellenes, vérkeringés javító és csökkenti a koleszterinszintet.  Megakadályozza új kapillárisok keletkezését a tumorban, programozott sejthalált (apoptózis) okoz a tumorban.

4. Curcuma Zedoaria - csodás kurkuma.

Indiában őshonos növény, mely megtalálható Kínában és a Ceylon szigeteken is. 

Híres az emésztés javító hatásáról és enyhülést nyújt bélgörcsök esetén. 

A szívkoszorúsér megbetegedései esetén és májrák gyógyítására használják, 

valamint a vérszegénység és a leukémia kezelésének hatékony ellenszere. 

A krónikus medence gyulladás gyógyításánál is  javallott.

Főbb hatásai: szívkoszorúér támogató, kismedence gyulladás ellenes, 

emésztésjavító, vértisztító, leukémia ellenes, kobra kígyó marás semlegesítése.

5. Ganoderma Lucidum - pecsétviasz gomba

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gyógygomba, amelynek felhasználásáról és hatásiról már

 időszámításunk előttről is vannak adatok.

Egyszerűen csak a gyógynövények királyának, a halhatatlanság

gyógynövényének nevezik, amelyet Japán, Kína, Korea, Thaiföld és Malajzia 

orvoslása is gyakran használt.

Főbb hatásai: Több száz hatóanyaga immunstimuláló, gyulladáscsökkentő és 

kiváló antioxidáns hatással bír.

6. Houttuynia cordata - kaméleon virág

Ugyancsak régóta ismert, széles spektrumú hatásmechanizmussal rendelkező gyógynövény, amelyet tudományos vizsgálatok során is kipróbáltak és feltérképeztek.

Hatóanyagai között flavonoidjai a legfontosabbak: a rutin, a quercetin, és a hypericin, stb. Talán a két legfontosabb hatása a növénynek a szervezetet méregtelenítő, valamint a légutak betegségeire kifejtett jótékony hatás.Kiválóan alkalmazható krónikus hurutokban, melléküreg gyulladásban, orrpolip esetén, de gennyes tüdőgyulladásban és tüdő daganatok kezelésében is hatékony. Oldja a hörgőgörcsöt, csökkenti a köpetképződést, a köhögést. Leukémiák esetén is hatékonynak bizonyult.

Főbb hatásai: méregtelenítés. légutak tisztítása, leukémia ellenes, stb.

7. Boesenbergia Rotunda - kínai gyömbér, ujj gyökér

A nálunk fűszerként használt és egyre elterjedtebb gyömbérhez képest sokkal erősebb gyógyhatásokkal rendelkező sokoldalúan használható gyógynövény. Az egész szervezetre hat, fokozza az életerőt, energiát ad a szervezetnek. Minden legyengült szervrendszer működését támogatja. Főbb hatásai: emésztésjavító, puffadáscsökkentő, hányinger, hányás elleni, epehajtó hatású, baktérium és gomba ellenes

8. Murdannia loriformis - pekingi fű

Hazánkban kevéssé ismert gyógynövény, amelyet daganatellenes hatása miatt a Távol-keleten régóta ismernek és használnak.Elsődleges hatása tehát az antioxidáns, gyulladáscsökkentő, daganat ellenes hatás, amelyet tudományos keretek között is vizsgáltak. Nagyon fontos, hogy ezt a hatását elsősorban a légutak gyulladásainál és daganatos elváltozásainál fejti ki. Főbb hatásai: antioxidáns, légúti daganat ellenes, gyulladáscsökkentő, stb.

9. Kaempferia parviflora - fekete kínai gyömbér.

Tradicionális thai gyógynövény, amely a gyömbérfélék csoportjába tartozik, nálunk kevéssé ismert. Legfontosabb hatása a kórokozó ellenes hatás: malária, tbc, és egyéb baktérium és gomba ellenes hatásokkal rendelkezik. A másik kiemelt hatása a libidót fokozó potencia növelő hatás, növeli a termékenységet. Főbb hatásai:  malária, tbc, baktérium és gomba ellenes, potencia növelő.

10. Lactobacillus casei, bulgaricus, acidophilus, rhamnosus -probiotikus baktériumtörzsek

Az Ayura Herbal ital egyediségét és különlegességét az adja, hogy a gyógyhatás fokozása céljából hozzáadottan, valamit az erjedéses folyamatok következtében is tartalmaz értékes baktériumokat. Ezek a baktériumok számos jótékony hatással rendelkeznek:

- pótolják a hiányzó bélflórát,

- segítik az emésztőrendszer méregtelenítését,

- szabályozzák az emésztőrendszer felszívó és kiválasztó tevékenységét,

- gátolják a patogén csírák, baktériumok, gombák, vírusok szaporodását a bélben,

- vitaminokat termelnek,

- erősítik az immunrendszert,

- szabályozzák a zsír és szénhidrát anyagcserét.

Az összetevőknek köszönhetően az alábbi hatásokat érhetjük el:

- életerővel feltöltő hatás,

- erősítik az immunrendszert,

- baktérium és gomba ellenes,

- vitaminokat termelnek,

- lázcsillapító,

- vértisztító,

- vérkeringés javító,

- rák és daganat ellenes,

 - immunstimuláló,

- gyulladáscsökkentő,

- kiváló antioxidáns hatású,

- Leukémia esetén is hatékony,

- malária, tbc. ellenes,

- javítja a látást,

- stimulálja a haj növekedését,

- köhögéscsillapító,

- asztma-ellenes,

- oldja a hörgőgörcsöt,

- csökkenti a köpetképződést, a köhögést,

- légúti daganat ellenes,

- kiegyensúlyozza a légzőrendszert,

- szíverősítő hatású,

- növeli az intellektust,

 - jó emésztést elősegítő,

- csökkenti a koleszterinszintet,

- hányinger, hányás elleni hatás,

- epehajtó hatás,

- kezeli a székrekedést,

- pótolják a hiányzó bélflórát,

- segítik az emésztőrendszer méregtelenítését,

- szabályozzák a zsír és szénhidrát anyagcserét,

- szabályozzák az emésztőrendszer felszívó és kiválasztó tevékenységét,

- gátolják a patogén csírák, baktériumok, gombák, vírusok szaporodását a bélben,

- kiegyensúlyozza az emésztőcsatornát és a bélnyálkahártyát,

- programozott sejthalált (apoptózis) okoz a tumorban,

- potencia növelő.


Használat: 

Az ayura herbal juice-t bárki fogyaszthatja, folyamatosan is. 3 éves kortól ajánlott folyamatos fogyasztása. Terhes és szoptatós anyáknak nem ajánlott. Három éves kor alatt, csak kúraszerű fogyasztás javasolt, főleg megromlott egészségi állapot esetén, a gyermek testsúlyához viszonyított adagban. Legcélszerűbb reggel éhgyomorra inni sok folyadékkal (3dl víz), gyulladásos bélbetegség esetén evés után.
 
Kezdő napi dózisa 15 ml, ami fokozatosan emelhető egészen 60 ml-ig 2-4 részletre elosztva.
 
Súlyos állapotokban ez a szükséges dózis. Kezdetben adaptációs reakciók jelentkezhetnek hasmenés, hőemelkedés, szédülés, stb. formájában.
 
Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.
 
Fontos!  Ne igyunk bele, mindig pohárba adagoljuk!